De ce sunt rea?

Dexonline: RĂU, REA,răi, rele,adj.s. n.adv.I.Adj. Care are însușiri negative; lipsit de calități pozitive1. (Adesea substantivat) Care face, în mod obișnuitneplăceri altora. ◊ Expr.Poamă reasau soi rău = persoană cu deprinderi urâte. Rău de mama focului = plin de răutate, foarte înrăit. ◊ Compuse: rea-voințăs. f. = purtare sau atitudine neprietenoasă ostilă față de cineva sau de ceva; lipsă de bunăvoință;

De ce crezi tu ca sunt rea? Pentru că nu sunt de acord cu tine? Pentru că nu am aceleași principii ca și tine? Pentru că prefer să spun lucrurilor pe nume?

Hai să-ți spun ceva, suntem 7,7 miliarde de oameni pe acest pământ și cu toții suntem diferiți, pentru că așa trebuie sa fim. Așa că, noi doi nu trebuie să avem aceleași opinii, tu nu trebuie să fii de acord cu mine, eu nu trebuie să fiu de acord cu tine. Totul este atât de simplu. Got it?
Faptul că nu privim aceiași direcție și nu ne ghidăm după aceleași principii nu iți dă voie să îmi spui că sunt rea.

În acești 27 de ani de viață am încercat și să fiu pe placul oamenilor, și să-mi văd de drumul meu și să las opiniie celor din jur care sunt experți în a oferi „sfaturi gratuite” undeva acolo de-o parte. Ghici când am fost mai mulțumită de mine și de ceea ce am realizat?
Da! Raspuns corect! Atunci când nu am mai ținut cont decât de sfaturile oamenilor care vor să îmi fie alături, și care știu cu siguranță că îmi vor doar binele. Crede-mă că acei oameni îi pot număra pe degetele de la o mână, pe principiul less is more sau ești media celor 5 oameni care te înconjoară.

Doar pentru că aleg ceea ce e mai bun pentru mine, sau pentru că nu vreau să iau în considerare și părerea ta, nu înseamă că sunt rea. Înseamă că știu să fac alegerile potrivite mie. De-a lungul timpului (mamă ce perioadă îndelungată mi se pare când spun asta), mi-am format păreri, am învățat să stau în jurul oameilor cu care rezonez, pentru că așa este sănătos pentu mine, mintea mea, căsnicia mea, familia mea.

Haide, înainte să spunem anumite lucruri, să le gândim de două ori la rece. Dacă suntem supărați, frustrați, necăjiți, să nu răbufnim și să nu ne descărcăm pe cei din jurul nostru. Doar pentru că nu gândim la fel, nu înseamnă că suntem cel/cea care nu are aceiași perspectivă ca noi este rău/rea?

P.S. Acest articol nu este adresat nimănui personal. Este o generalizare deoarece nu o dată mi s-a spus că sunt rea. Mai deranjant este faptul că acest adjectiv mirobolant mi-a fost atribuit de perosane care nu mă cunosc aproape deloc.
Cum poți tu, ca și persoană care nu mă cunoști aproape, nu îmi știi intențiile să mă acuzi? Ți se pare corect? Mie nu!

Talk to you soon,
Adela

Comments

July 30, 2019 at 11:19 AM

Evident că ești rea, chiar nu poți vedea asta? :)) Glumesc, honey, înțeleg perfect aceste cuvinte răutăcioase adresate fără să fie gândite. Been there! Te pup!August 4, 2019 at 7:47 PM

In opinia oamenilor esti rau atunci cand nu actionezi asa cum isi doresc ei. Daca vrei sa iti fie tie bine si sa fi fericita… fi rea! Pana la urma nu te ajuta cu nimic daca esti buna cu cei din jur in detrimentul tau.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *