Tips and tricks pentru un ten luminos

Tenul luminos este și va fi tot timpul „în trend” din punctul meu de vedere. Poate că ești norocoasă și ai un ten impecabil și luminos așa că nu ai prea nevoie de produse de machiaj pentru a obține acel ten de porțelan.

Dacă tenul tău nu este impecabil, dacă ai imperfecțiuni, vin la tine cu niște sugestii și cu „rețeta” pentru acel ten flwless pe care cu toate ni-l dorim.

În primul și în primul rând vom începe cu îngrijirea lui. Primordiale sunt HIDRATAREA și EXFOLIEREA. Acestea nu trebuie să lipsească din rutina ta sub nicio formă. Am un articol cu sugestie de exfoliere a tenului rapidă și ieftină chiar la tine acasă.

Abia după ce ne asigurăm că tenul este exfoliat și hidratat corespunzător putem trece la machiaj. Dacă nu îngrijim tenul, niciun produse de machiaj nu va face miracole oricât de mult ne-am dori asta. Produsele de machiaj peste un ten uscat și cu piele care se descuameaza nu arată foarte frumos.

Bun, după ce sper eu că am lămurit toată treaba cu îngrijirea tenului, să trecem la machiaj. Partea pe care cred că de altfel o așteptai. 😍

Sunt mai multe opțiuni prin care poți obține un ten luminos și flawless.

  1. Folosește un fond de ten hidratant, fără a-l fixa cu pudră ulterior. Excepție fac doar anumite zone de pe ten: zona de sub ochi, bărbia, lateralele nasului și ale gurii, iar după preferințe fruntea. Tenul v-a avea acea naturalețe, v-a arăta sănătos și impecabil. În cazul în care este nevoie, poți reveni punctiform și cu un corector.
  2. Dacă crezi că sfatul de sus nu este suficient, mai poți adăuga în prealabil și o bază iluminatoare pe punctele înalte ale feței, înainte de a aplica fondul de ten. Care sunt punctele înalte ale feței? Îți las mai jos o schemă informativă. You are welcome. 🥰
  3. Dacă vrem să mergem un extra mile, pentru că vrem neapărat acel ten și pentru fotografii, trebuie să insistăm mai mult. Putem pune câteva picături de iluminator lichid în fondul de ten, sau să folosim baza mai sus menționată pe toată suprafața tenului. Apoi revenim în punctele înalte ale tenului și cu un iluminator sub formă de pudră, stick sau lichid.

Îți las și sugestii de produse care te-ar putea ajuta în realizarea acestui look. Bineînțeles sunt mult mai multe opțiuni, însă acestea sunt cele pe care eu le folosesc.
Aurora Glow Kit
Iluminator Stick Golden Rose
MAC Strobe Cream
Paleta iluminator, blush, contur Muah Lolita
Loose Shimmer Powder

Îți sugerez să arunci o privire peste cele două exemple de machiaje cu ten luminos pe care le-am realizat pentru prietenele mele Maria si Iulia.

Tu cum îți menții tenul hidtatat și luminos?

Love,
Adela.

Dacă vrei să afli prima când postez noutăți, nu uita să mă urmărești pe: ❤ Facebook | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *